rbb_6823

Какво е мезотерапия за коса?  

Мезотерапията е инжекционна техника, с която в окосмената част на главата, директно в космения фоликул, се въвеждат точните количества витамини, растежни фактори, амино киселини, микроелементи, олигоелементи и др. субстанции. Използва се много фина игла през 1 – 2см в третираната зона.Убожданията са повърхности, на дълбочина 2-4мм, а процедурата се извърша от лекар трихолог и е безболезнена.

Избора на медикамента и/или коктейла се определя индивидуално спрямо характера на проблема и здравословното състояние на пациента.

Необходимо е да се направи диагностика и оценка на здравето на кожата на главата на пациента преди да се назначи курс и схема за лечение.

За какво се използва мезотерапията за коса?

Мезотерапията е ефективен, безвреден и безболезнен метод за лечение на различни видове косопад, оплешивяване и някои кожни проблеми на главата при жени и мъже. Методът мезотерапия има за цел структурното възстановяване функциите на кожата и нейната еластичност, клетъчната активност, антиоксидантно и хидратиращо действие, подпомага процеса на растеж на нова коса.

Това е процедура, с която се регулират нивата на протеини, витамини и други градивни елементи в организма, отговорни за растежа и правилното функциониране на кожата и косата.

Кога се прилага мезотерапия за коса?

Мезотерапията се използва за лечение на косопад и алопеция при жени и мъже. При пълна загуба на коса обаче, процедурата е закъсняла, защото с мезотерапията се възстановява, това което може да бъде върнато физиологично и е налично в организма.

Косопад следствие на стрес, продължително заболяване, хормонален дисбаланс.

Косопад, причинен от медикаментозно лечение с бета блокери, хепарини, амфетамини и др.

Косопад като симптом на заболяване – на щитовидна жлеза, автоимунни заболявания, при хранителни нарушения.

Алопеция ареата.

Андрогенна алопеция.

За какво се използва мезотерапията за коса?

В случай на андрогенно оплешивяване, мезотерапията се прилага с цел  събуждане на „ заспалите фоликули“ и стимулиране растежа на нов косъм.

В случай на загуба на коса, следствие на различни вътрешни заболявания, мезотерапията се прилага с цел спиране динамичното опадане и разреждане на косата.

При косопад, мезотерапията е необходима за активиране растежа на космите в телоген(фаза на покой), процеса на косопада се забавя, анаген (активната фаза) на космения растеж се засилва, а косъма става еластичен, плътен и сияещ.

Мезотерапия за профилактика и грижа след себореен дерматит, себастаза, пърхот.  Целта е заздравяване и структурно възстановяване функционалността на кожата на главата, укрепване на съдовите стени, засилване на метаболизма на клетките, хидратация и антиоксидантно действие.

Резултат от мезотерапията:

Възстановяване функционалността на кожата и засилване метаболизма на клетките.

Спиране на косопада и укрепване на космения фоликул.

Растеж на нова коса и събуждане на заспалите космени фоликули.

Уплътняване на косъма, подобрение на еластичността и блясъка на косата.

Хидратация и подхранване на кожата на главата.

Разгледайте нашите доволни пациенти тук: Успешни случаи

 

Вижте как протича процесът на мезотерапия: