Picture1

Д-р Росен Арсов, Медицински Директор, Трихология ООД, специалист Трихолог, Клинична Лаборатория, кандидат за доктор на науките по дерматология, член на RHRS (Russian Hair research Society), ITA (International Trichoscopy Association)
„ Вярвам, че пациентите с проблеми с косата заслужават отношение и внимание, както при всяко друго заболяване. Науката за косата ме вдъхновява, защото дава съвсем различен, холистичен прочит на медицината. Чрез азбуката в Трихологията, откривам различни знаци, които насочват към проверка на конкретни маркери за общото състояние на целия организъм. Има 100% корелация между това, което наблюдавам с трихоскопа и в кръвните изследванията, които назначавам. Това улеснява и диагнозата, терапията и дългосрочния резултат, към който се стремя с пациентите. За мен Трихологията е обединяваща наука. Като специалист с трихологичен, дерматологичен, клиничен опит, мога спокойно да работя в екип с ендокринолози, гинеколози, андролози за да обобщя и цялостно да лекувам пациентите си.
Отделям 1 ч. на всеки пациент. Използвам висококачествена трихоскопска техника, не просто портативна камера, включена към лап топ. Назначавам специфични лабораторни маркери. Задължително проследявам всеки мой пациент. Този подход води до успех. Щастлив съм да усетя доверието, да видя усмивката на доволен пациент със здрава кожа и коса!“

 

Picture2

Лиляна Арсова, Изпълнителен Директор Трихология ООД, специалист трихолог, член на RHRS (Russian Hair research Society), ITA (International Trichoscopy Association)
„ Идеята да създам специализирана трихологична практика се вдъхнови от желанието да има място, където хората да се чувстват подкрепени, разбрани, косопада им няма да бъде омаловажен, и ще се намери вариант за лечение, колкото и сериозен да е проблема.
Събрах екип от най-добрите специалисти в областта на Трихология, Дерматология, Ендокринология, за да предоставим най-високо ниво на грижа и персонализиран подход.
За 5 годишната ни практика сме имали пациенти с най-разнообразни диагнози. Мотивацията за мен идва, че винаги намираме решение за проблема, работим етично и не спекулираме с надеждите на хората. В края на деня заспивам щастлива, че има повече решени случаи и щастливи хора, които ще се радват на здравата си коса.
Всеки случай за Нас е уникален и медицинско предизвикателство, даващо ни възможност да надскочим себе си и разработим ефективен план за лечение.“

 

Picture3

Д-р Виктория Зафирова, специалист Дерматология и Венерология, Естетична медицина

Обичам да работя дерматология и естетика и да помагам на пациентите ми да се чувстват „добре в кожата си“!
За тази цел обаче, използвам различен подход при всеки пациент, защото всеки е уникален и има нужда от нещо специфично, точно за него. Опитвам се да разбера нуждите и да се съобразя с всичките им желания, които понякога са в разрез с естетичните норми, и тогава ги съветвам и предлагам разумни, адекватни решения.
Използвам различни методи на работа. Комбинирам дермални филъри с пилинги, което дава невероятен ефект, както и иновативни процедури като мезоботокс – комбинация между ботокс и мезотерапия. Този маниер на работа ме вдъхновява, но нищо не може да се сравни с удовлетвореността и благодарността на пациентите ми, което е най-важно за мен.“

 

 

Picture4

 Д-р Шенай Бейхан, специализант онкология

Мотивацията за мен идва от това, че гледаме на пациента като единно цяло, не само като индивид с оплаквания от косопад, а и като личност с душевност. Интересуваме се не само от конкретния проблем на пациентите, но и от съпътстващите такива, както и от психичното им състояние, защото в повечето случаи косопадa е само видимия признак на по-сериозен проблем. Според мен добрият лекар трябва да допуска до себе си пациента, за да спечели неговото доверие. Именно по този начин може да изгради адекватен план за лечение.“