Picture2

Лиляна Арсова,

Изпълнителен Директор и собственик на Трихологичен център Лилия

“Трихологичен  център Лилия” е първата в България тясно специализирана лекарска практика  в областта на ТРИХОЛОГИЯТА: Медицинска диагностика и лечение на проблеми с косата и кожата на главата.

“ Нашата основна идея и цел е да погледнем косата и кожата на главата холистично. Не случайно, в кабинета работят лекари с различни медицински специалности ( трихология, клинична лаборатория, дерматология, ендокринология и андрология) тъй като формите на проява на различните проблеми с косата са с изключително пъстра картина. За да може да постигнем цялостен подход на лечение и дългосрочни резултати, най-важното е да се намери причината за съответното заболяване. В 99% от случаите проблема е вътрешен, а косата и кожата на главата са само „черешката на тортата“, които ни показват, че имаме нужда от профилирана помощ ”.

Дейността на кабинета стартира през 2014 година. Специалистите Трихолози са възпитаници на Руската трихологична школа и членове на Съюза на Трихолозите на Санкт Петербург. Екипа ни е и с диплома за Фототрихограма, сертифицирани от Съюза на трихолозите в Санкт Петербург. Многобройните, ежегодни международни участия и сертификати в трихологични конгреси със световно значение дават възможност за задълбочено познание, разбиране и развитие на това толкова интересно и многолико медицинско направление Трихология. В нашата практика  се работи с най-високото ниво на медицинско оборудване в областта на трихологията : европейския стандарт за трихоскопска диагностика: TRICHOSCIENCE PRO. Това е комбинация от оптика и софтуер, които осигуряват най-високо професионално ниво на диагностика. За да можем да бъдем максимално точни и обективни при поставяне на вярна диагноза и правилен терапевтичен подход, медицинската апаратура е от изключителна важност. Косъма е миниатюрен орган и няма как да бъде изследван обстойно, ако не се поглене отблизо и с модерна, точна апаратура и образна диагностика. Много важно е и пациента да види как изглежда и какъв е мащаба на проблема за да има ясна и количествена  представа какво и кога да очаква като резултат. Разбира се, трихоскопската диагностика дава възможност за проследяване на пациентите и обективизиране на постигнатите резултати качествено и количествено, без което никое лечение не може да бъде ефективно и реалистично.

Мисия – “Да открием причината за проблема за да постигнем трайни резултати. Здраве отвътре и красиви кожа и коса отвън”.

„Ние разбираме, че загубата на коса и проблемите с кожата на главата могат да бъдат травматични и да причинят силно страдание и липса на самочувствие. Това от своя страна влияе върху цялостното здраве и настроение на пациента. Здравата коса и кожа говорят за здраве на целия организъм. Трихологичен център Лилия предлага услуга, която обхваща медицинска, лабораторна и трихологична диагностика и лечение на проблеми, свързани с кожата на главата и здравето на косата. Ние сме посветени в грижата за вашето здраве отвътре и отвън и лекуваме загубата на коса за да остане тя в миналото.” Trichology Ltd.

Страст – “Да правим пациентите си щастливи с персонализиран подход и експертна услуга”.

Когато става дума за косопад и оредяване, най-важно е да се знае, че всеки човек е уникален и предизвикателство за Нас. Безценно е да знаеш от какво страдаш, и че някой се интересува наистина от теб и иска да ти помогне. За Нас е най-важен индивидуалният подход, точната диагностика и методологията на лечението за да постигнем сигурни и трайни резултати.

Решението
В „Трихологичен център Лилия“ ще получите адекватна помощ за определяне причината за косопад и проблемен скалп с лечение в 5 стъпки:

  1. Консултация – задълбочено запознаване с историята на проблема и определяне на желаните цели.
  2. Диагностика – комбинация от трихологичен и лабораторен подход за откриване и определяне на проблема.
  3. Намиране на причината – медицински анализ.
  4. Възстановяване – структурата и функциите на кожата и косата.
  5. Стимулиране растежа на нова коса - индивидуален план за лечение на проблема според причината.

Ако имате съмнения, че страдате от косопад, задължително се обърнете към специалист трихолог!

Запишете час за консултация на тел. 0885 744 596