Защо да се консултирате с трихолог?

Публикувано на: Uncategorized Започната от

Защо да се консултирате с трихолог?

Косопад

Загубата на коса може да причини сериозни поражения, като причините за косопад могат да бъдат различни.

Най-често срещаният тип косопад е т. нар. оплешивяване, което може да се прояви както при мъже, така и при жени. Това е проблем, който изисква консултация с квалифициран трихолог, за да се установи причината на косопада  и да се вземат мерки на време.

Има видове косопад, които могат да бъдат лекувани с терапия и специализирани козметични продукти без сериозна медицинска намеса. Съществуват и някои видове косопад, които могат да имат своето естествено или дори спонтанно възстановяване. Обилният косопад обаче често е симптом на друг вътрешен проблем на организма или на промени в метаболизма на тялото, поради което се налага правене на допълнителни хормонални изследвания.

Проблемите се делят на два вида – проблеми със скалпа и проблеми с текстурата на косата. Двата типа обаче са често свързани и единият може да причини другия и обратното. Те могат да бъдат лесно диагностицирани при провеждане на трихологичен преглед.

  1. Проблеми със скалпа

Проблемите със скалпа могат да варират от пърхот до различни възпалителни процеси. Ето защо консултацията с трихолог е задължителна. Както при косата, така и проблемите на скалпа могат да бъдат симптоматични за вътрешни проблеми на организма. Стресът, неподходящата диета или алергии към определени храни могат да бъдат причина за появата на пърхот.

Правилната грижа при мазна коса и скалп е друг проблем, който е добре да консултирате с трихолог. Трихологът ще ви насочи към подходящ тип шампоан спрямо вашата коса и колко често е добре да се мие тя.

  1. Проблеми с текстурата на косъма

Проблемите с текстурата на косъма могат да бъдат причинени от различни фактори като излагане на слънце, висока термична обработка на косата или при употреба на силни химикали. В такива случаи трихологът може да бъде изключително полезен, тъй като има както медицински, така и козметични познания, които му позволяват да назначи подходяща терапия на косата с цел нейното възстановяване.

Проблемите с текстурата на косъма могат да имат благоприятно разрешение след консултация, тъй като в общия случай се намаляват и елиминират напълно в кратки срокове.

Козметични  препарати

При заболявания на скалпа вашият трихолог  може да ви предпише шампоани или други препарати за третиране на косата. Това са специализирани продукти, чието прилагане следва да се прави по точни указания, а трихологът следва да следи за резултатите от назначената терапия.

Запишете час за трихологичен преглед и не забравяйте, че косата и скалпът са също толкова важни, колкото цялостната оценка на вашето здраве!

Телефон :0885 744 596

Email: office.liyapharm@gmail.com

Адрес: гр. София, кв. Манастирски Ливади – Изток,

ул. Тодор Джебаров бл. 33А

viber image5

Leave a Reply

Обратна връзка

Полетата обозначени с * са задължителни!

captcha Моля въведете кода в полето отдолу